Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Házi eperparfé
  2017-06-08 23:22:53, csütörtök
 
   
  Házi eperparfé

Hozzávalók

50 dkg eper
3 db zselatinlap
6,5 dl habtejszín
8,5 dkg porcukor
balzsamecet vagy balzsamecetkrém


Elkészítés

A megmosott, kicsumázott és feldarabolt epret turmixgépben pürésítjük. A zselatinlapokat meleg vízbe áztatjuk.
Az eperpüré 1/3-át egy lábaskában közepes tűzön felmelegítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és kevergetve feloldjuk. Ezután belekeverjük a maradék pürét, majd hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos pürébe forgatjuk. Az epres masszát formába töltjük, és a mélyhűtőben fagyasztjuk legalább 1 napig.
Végül a parfét fagylaltkanállal desszertes tányérokra adagoljuk, és néhány csepp balzsamecettel vagy egy kevés balzsamecetkrémmel díszítjük.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A doboz alakú formában fagyasztott parfét szeletekre vághatod. Tetszés szerint friss mentalevéllel is dekorálhatod.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Címkék: fagylaltkanállal, zselatinlapokat, balzsamecetkrém, balzsamecettel, mentalevéllel, felmelegítjük, turmixgépben, kinyomkodott, dekorálhatod, belekeverjük, kicsumázott, fagyasztjuk, mélyhűtőben, feldarabolt, fagyasztott, zselatinlap, mindmegette, balzsamecet, hozzáadjuk, elkészítés, hozzávalók, kevergetve, tányérokra, lábaskában, zselatinos, desszertes, pürésítjük, szerkesztő, habtejszín, szeletekre, feloldjuk, megmosott, krisztina, zselatint, eperparfé, forgatjuk, zselatinlapokat meleg, lábaskában közepes, kinyomkodott zselatint, maradék pürét, tejszínt kemény, zselatinos pürébe, epres masszát, mélyhűtőben fagyasztjuk, parfét fagylaltkanállal, doboz alakú, PATAKY KRISZTINA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
S a dalok tanulsága  A Gömb  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  A világnak égető szüksége van ...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Különös!  Életművészet  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  György napra  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ma  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Szép estét kedves látogatóimna...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ázzal aki csak szép  A végzet az  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztinától  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Krisztinától  Idézetek a barátságról  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ma  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Ma  Rögtön puha Mézes Krémes  Környezetvédelem  A Mester kezének érintése  Irgalom és ítélet  Különös!  Messziről jött ember  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  William Shakespeare idézet  Zilahy Lajos gondolata  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Környezetvédelem  A fák lelke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Jó éjt 
Bejegyzés Címkék
zselatinlapokat meleg, lábaskában közepes, kinyomkodott zselatint, maradék pürét, tejszínt kemény, zselatinos pürébe, epres masszát, mélyhűtőben fagyasztjuk, parfét fagylaltkanállal, doboz alakú, fagylaltkanállal, zselatinlapokat, balzsamecetkrém, balzsamecettel, mentalevéllel, felmelegítjük, turmixgépben, kinyomkodott, dekorálhatod, belekeverjük, kicsumázott, fagyasztjuk, mélyhűtőben, feldarabolt, fagyasztott, zselatinlap, mindmegette, balzsamecet, hozzáadjuk, elkészítés, hozzávalók, kevergetve, tányérokra, lábaskában, zselatinos, desszertes, pürésítjük, szerkesztő, habtejszín, szeletekre, feloldjuk, megmosott, krisztina, zselatint, eperparfé, forgatjuk, díszítjük, adagoljuk, legalább, formában, vághatod, tejszínt, porcukor, eperpüré, áztatjuk, közepes, hagyjuk, masszát, maradék, tetszés, szerint, töltjük, formába, forrás, parfét, pürébe, verjük, pataky, kemény, ezután, forrni, néhány, amikor, csepp, napig, vízbe, friss, meleg, kevés, végül, epret, doboz, habbá, hűlni, pürét, alakú, epres, tűzön, PATAKY KRISZTINA, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3775
  • e Hét: 18647
  • e Hónap: 32552
  • e Év: 162259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.